torsdag 18. juli 2013

You just recorded your fastest mile


... alltid like artig å få den kommentaren på øret når jeg "logger av" iPoden etter endt løpetur.

Naking på Høgevarde


Høgevard (1459 moh.) (eller Høgevarde) er den nest høyeste toppen på Norefjell.
Bare Gråfjell (1468 moh.) er høyere.

Utsikten fra Høgevard er kanskje bedre enn utsikten fra den noe høyere Gråfjell.
På en klar dag er det utsyn over et område på ca. 40 000 km²,
mer enn Galdhøpiggens ca. 35 000 km²,
og bare slått av Gaustatoppens ca. 60 000 km².















lørdag 6. juli 2013

Ut på tur med kamera på lur

Det er ikke så lett å ta bilde av seg selv i fart
Sommerferien har nettopp startet og det har vært strålende sol i dag. Som om ikke det var nok så hadde jeg plutselig familiefri (=egentid) store deler av dagen! Jeg var ikke i tvil om at jeg skulle ut på en joggetur, men når ungene ikke dro på stranda før kl. 10.30 så ble jeg mer og mer skeptisk med tanke på det varme været. Jeg er aller helst en morgen- eller kveldsjogger, midt på dagen fungerer dårlig for meg.

Løsningen ble å ta med mitt nye kamera, Olympus TG-2, som i tillegg til å være i en hendig størrelse også tåler vann. Ikke at kameraet i seg selv hjelper mot varmen, men planen var å ta seg et bad underveis og da samtidig få testet kamera under vann. Som tenkt, så gjort.

















Jeg var redd vannet skulle være grisekaldt. Litt friskt til å begynne med, men det glemte jeg fort når jeg hadde det så gøy med å ta bilder av meg selv under vann. Det tok ikke lang tid før vannet kjentes deilig, og jeg endte opp med å bli der ute en stund.

Jeg hadde ikke med meg håndkle (ei heller komplett bikini), men da var det bare å finne seg en flat stein å sitte og tørke på. Det tok ikke veldig lang tid før jeg var tørr nok til å kle på meg treningstøyet igjen, men jeg fikk noen rare blikk der jeg jogget hjemover med det som så ut som tiss rennende nedover lårene og melkespreng over store deler av overkroppen. Så helt tørr var jeg nok ikke. Nuvel - selv var jeg strålende fornøyd med innsatsen både på land og i vann.


  


Sånn holder jeg altså på for meg selv.
God sommer!

torsdag 4. juli 2013

Runners high


De siste ukene har jeg fått sansen for løping. Helt ut av det blå opplevde jeg min første "runners high" her for en tid tilbake, og etter det kribler det faktisk i beina etter å ta på seg de NYE joggeskoene og dra ut på tur. Dårlig vær er ingen hindring, nei det gir kanskje heller enda større mestringsfølelse når man er vel hjemme igjen! Dørstokkmila føles ekstra lang når det regner ute, men det viser seg at vi faktisk tåler vann - tro det eller ei.

I dag ble jeg inspirert av Janicke Ekelberg som i dette innlegget skriver "don't think, run". Les det, og forhåpentligvis bli inspirert du også. Jeg ble såpass inspirert at jeg nå kommer til å dra tidligere hjem fra jobb for å rekke en løpetur i regnværet før jeg skal ut og spise middag med gode kolleger i ettermiddag.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er ute og jogger flere ganger i uken, men frekvensen har økt betraktelig de siste månedene. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men plutselig var jeg over kneika.